3 maart 2020

Gebouwbezoek kantoor Salverda ‘t Harde

Architect: Rob Moritz, 19 Het Atelier Zwolle
Interieurarchitect: Karin van der Zwaag Zwolle
Aannemer: Salverda ‘t Harde
Opgeleverd: 2019

Salverda Bouw heeft haar eigen kantoorpand in ’t Harde in twee fasen uitgebreid. En het resultaat mag er zijn: een kantoor waar je met veel plezier werkt door de eigentijdse kleuren en materialen en dat voldoet aan alle huidige normen.

Door de uitbreiding zijn er nieuwe vergaderruimten, een bedrijfsrestaurant en kantoorruimten ontstaan. Een atrium verbindt deze nieuwbouw met het oude kantoor, dat spectaculair opgeknapt is.

Bijzonder veel aandacht heeft Salverda besteed aan duurzaamheid en circulariteit. Zo is het gehele kantoor ‘all-electric’, de benodigde energie wordt opgewekt door PV-panelen. De benodigde energie blijft door een goede thermische schil en installatieonderdelen met een hoog rendement zo laag mogelijk.

Circulaire materialen en producten zijn zoveel mogelijk gebruikt vanaf de opbouw van het casco tot aan de uiteindelijke vloer- en wandafwerking. Een zichtbaar circulair product is de nieuwe buitengevel die bestaat uit ClickBrick gevelstenen. En het atrium heeft rondom een houten wandbekleding van binnenlands Essenhout, afkomstig van de door ziekte gekapte bomen in de omgeving van Zwolle.

Op 3 maart 2020 organiseerde ZAP een bezichtiging van het nieuwe kantoor. Vooraf aan de rondleiding vertelden architect Rob Moritz en interieurarchitect Karin van der Zwaag veel meer over het indrukwekkende nieuwe pand.


Menu