Over de Brug: biënnale 2016

Foto’s: KerkbrugjePelserbrugjeRodetorenbrugOnzichtbare brug
Zoek: alle architectuur biënnale Zwolle berichten op deze site

“Transformatie voor één dag” door 10 Zwolse Architecten

Kerkbrug – Pelserbrugje – Rodetorenbrug – Stadsgracht

Drie bestaande voetgangersbruggen, waar je normaal niets vermoedend overheen loopt richting de binnenstad, worden op 25 juni opeens een bijzondere beleving. De Kerkbrug, het Pelserbrugje en de Rodetorenbrug krijgen op die dag namelijk een andere verschijningsvorm. Daarnaast wordt er zelfs één brug aan dit gezelschap toegevoegd; een onzichtbare brug vanaf het station richting de binnenstad en museum de Fundatie. Onzichtbaar, want hij bestaat eigenlijk niet. Maar vanaf 25 juni kan iedereen toch echt van het station naar de Fundatie over het water lopen.

Kijkbrug – Kathedraal – Pracht van de gracht – Onzichtbare brug

De ontwerpen van de omgetoverde bruggen prikkelen de fantasie en laten je met andere ogen naar de brug en de omgeving kijken. De Pelserbrug wordt ingepakt met wit doek en omgetoverd tot ‘Kathedraal’,  de Rodetorenbrug krijgt bovenop de brug een spiegelbeeld van de fragiele constructie eronder en het Kerkbrugje krijgt een compositie van lamellen die de blik van de voorbijganger zullen sturen en van de brug een soort uitzichttunnel maken.

Unieke samenwerking

10 Zwolse architecten hebben de handen ineengeslagen om tijdens de Zwolse Architectuur Biënnale de stad een bijzondere architectonische beleving te geven. Een unieke samenwerking die met dit ‘bruggenproject’ een primeur beleeft. Ruimtes ontwerpen, plekken zorgvuldig vormgeven, van groot tot klein, dat is het vak van de architect! Tijdens de Architectuur Biënnale willen de Zwolse architecten dit laten zien aan de geïnteresseerde bezoeker maar ook de toevallige passant.

Belangrijk

Wat: Transformatie 3 Zwolse bruggen en 1 nieuwe!
Wanneer: 25 juni van 10:00 uur tot 17:00 uur
Waar: Kerkbrug, Pelserbrugje, Rodetorenbrug, Burgmeester v. Roijensingel – Stationsweg
Opening: 10:00 uur door wethouder Ed Anker (start bij de onzichtbare brug).

Samen

ZAP in samenwerking met Club Cele, Zwolse Architecten, de Creatieve Coörperatie, Ruimtetuig, Het Oversticht.

Architectuur Biënnale Zwolle ’16

Op 24 en 25 juni 2016 organiseren het Zwols Architectuur Podium en Club Cele de tweede Architectuur Biënnale Zwolle. Het evenement markeert de start van een meerjarig ontwerp-experiment. Tot en met 2018 zoeken we met architecten, ontwerpers, onderzoekers, Zwollenaren en andere partners naar kansen voor een levendige en klimaatbestendige stad.

2 comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Copyright 2021 Stichting ZAP
Deel dit artikel via social media: