Woensdag 28 juni 2023

Wandel mee met ZAP

Op woensdagavond 28 juni organiseert ZAP weer een stadswandeling langs architectuur in Zwolle. Dit keer is het thema de architectuur- en kunststijl Art Nouveau.

In Zwolle zijn mooie voorbeelden van deze markante bouwstijl uit circa 1900 te vinden. Zwolse architecten als G.G. Post, J. Meijerink en H.J. Voogden deden destijds maar al te graag mee met die nieuwe mode in de architectuur. Ook architect G.B. Broekema uit Kampen liet zijn sporen in Zwolle na, vooral in het Veeralleekwartier.

De wandelroute voert ditmaal door de binnenstad van Zwolle, met een uitstapje naar de Van Nagellstraat waar enkele van de mooiste Art Nouveau-woonhuizen van Zwolle staan. In de binnenstad zijn mooie voorbeelden te vinden zoals de voormalige apotheek in de Diezerstraat en winkelpanden aan de Melkmarkt, Luttekestraat en Sassenstraat.

De stadswandeling “Art Nouveau-architectuur” begint om 19.30 uur. We vertrekken bij de Stadkamer aan de Zeven Alleetjes 1a in Zwolle. De wandeling eindigt rond 21.00 uur, ook weer bij de Stadkamer.

Je kunt je aanmelden via deze link, deelname is gratis. Omdat het aantal deelnemers maximaal 20 personen is, mag je maximaal 2 personen opgeven. En zijn er meer dan 20 aanmelders dan krijgen de donateurs van ZAP voorrang.

Dus meld je snel aan, we hopen je op 28 juni te mogen verwelkomen.


Menu