vrijdag 11 november 2022

Erfgoedavond Stadshagen met stedenbouwkundige Karen van Vliet

Stadshagen, nog altijd Zwolles jongste wijk, is inmiddels aan een jubileum toe. Vijfentwintig jaren aan relatief jonge geschiedenis brachten de wijk tot waar zij nu staat. Een belangrijk en geliefd stadsdeel waar vele (nieuwe) Zwollenaren hun thuis hebben weten vinden. In de reeks ‘verhalen over Zwolle’ neemt het Erfgoedplatform u graag mee naar de oorsprong en de ontwikkeling van dit nu zo vanzelfsprekende stadsdeel.

Intensieve samenwerking en heldere uitgangspunten legden de basis voor het ontstaan van deze Vinex-wijk die van geboorte tot heden een diversiteit aan architectuur en stedenbouw tot gevolg heeft. Wie stonden aan de wieg van het basisplan? Hoe vond het zijn uitwerking? En hoe kwam het leefklimaat er tot stand? Onderwerpen waarin stedenbouwkundige en nauw betrokkene van het eerste uur Karen van Vliet ons tijdens een lezingenavond van Erfgoedplatform Zwolle mee zal nemen door de geschiedenis.

De avond zal muzikaal worden omlijst door studenten Reinier Penning (gitaar) en Luuk de Vries (saxofoon & dwarsfluit) van de Jazz & Pop opleiding van ArtEZ Conservatorium.

Organisatie: Het Oversticht en Zwols Architectuur Podium
Datum: 11 november
Aanvang: 20.00 uur, inloop van 19.30 uur
Locatie: Van der Velde In de Broeren, Achter de Broeren 1-3

AANMELDEN: u kunt zich aanmelden door een email te sturen naar communicatie@vanderveldeindebroeren.nl met vermelding van welke lezing, datum en hoeveel personen.

Toegang is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening. Een vrijwillige bijdrage voor de organisatie van de lezingen wordt op prijs gesteld.


Menu