Donderdag 13 juni

Gebouwbezoek Lassus Campus

Benieuwd naar de nieuwe Lassus Campus? ZAP nodigt u van harte uit voor een bezoek op donderdag 13 juni. Vanaf 19.00 uur wordt u welkom geheten in de aula van de nieuwe Lassus Campus aan de Lassuslaan 23, 8031 XM Zwolle.

Om 19.30 uur begint het programma. Naast de architect van BDG, Johan van Ee geeft ook Henk Kaptein, directielid Openbaar Onderwijs Zwolle, een toelichting over het multifunctionele nieuwe gebouw. Na de gastsprekers wordt u in groepen rondgeleid. Tot slot kunt u napraten onder het genot van een drankje waarna deze ZAP-activiteit eindigt rond 22.00 uur.

Aanmelden
We kunnen op 13 juni maximaal 75 gasten ontvangen. Dus meldt u snel aan via deze link. Dat kan tot uiterlijk vrijdag 7 juni.

De LASSUS CAMPUS
Na de voorjaarsvakantie is de Lassus Campus in Holtenbroek in gebruik genomen door de leerlingen en medewerkers. De Lassus Campus biedt een thuis aan Van der Capellen Scholengemeenschap plus onderwijsroutes 10-14, Mens& en &Jij. In de nieuwbouw hebben de verschillende onderwijsconcepten een eigen herkenbaar domein met gevarieerde les- en werkruimten passend bij de identiteit van het betreffende onderwijs.

De multifunctionele aula verbindt de vier onderwijsdomeinen. De speelse tribune met terrassen en trappen is hier als een amfitheater gericht op het podium. Deze ligt direct achter de transparante gevel aan het plein zodat de Campus zich optimaal naar haar omgeving kan presenteren. Om de smalle kavel optimaal in te zetten voor het totale programma en zoveel mogelijk buitenruimte te behouden, zijn de sportvoorzieningen in het gebouw ingepast. Op de eerste verdieping, zodat alle scholen (ook) op de begane grond een eigen plek hebben. Deze compacte drielaagse opzet is bovendien gunstig voor de onderlinge relaties.

De remontabele gevel met geïntegreerde nestkasten is duurzaam opgebouwd uit onder andere click-brick en biocomposiet in natuurlijke kleuren. Knikken in de gevel geven eigenheid aan de verschillende onderwijsroutes in het gebouw en maken dat het geheel vriendelijk en minder groot oogt. De energieleverende luifel boven het grote dakterras op de kop van het gebouw geeft de campus ‘smoel’ richting de entree naar de wijk Holtenbroek.

Een slimme zonering van het ontwerp maakt dat verschillende onderdelen, zoals de aula met podium en keukenvoorziening en de sportfaciliteiten, los van de school te gebruiken en te verhuren zijn. Op deze manier kan ook buurt volop gebruik maken van de Campus. Want de onderwijsvoorziening wil nadrukkelijk ook voor de wijk van toegevoegde waarde zijn!

ZAP hoopt u op 13 juni te mogen verwelkomen. Graag tot dan!