Bewegingscentrum Windesheim

“Alle voorzieningen van het centrum zijn toegankelijk voor iedereen uit Zwolle en de regio.”

Het beweegcentrum is het nieuwste onderdeel van het masterplan van de campus van Christelijke Hogeschool Windesheim. Het project aan de zuidelijke rand van de campus vormt de overgang tussen het centrale hart en de sportvelden. Het centrum heeft twee entrees; de noordzijde voor studenten en medewerkers, de zuidzijde voor bezoekers die van buiten komen. Het beweegcentrum is een uitbreiding van het bestaande sportcomplex en heeft een interne verbinding met het sportcomplex.
Het multifunctionele gebouw biedt plaats aan drie zwembaden, een therapiecentrum en diverse sportzalen. Het is zowel beschikbaar voor onderwijs en onderzoek van hogeschool Windesheim als voor Zwollenaren en gezondheidsinstellingen in de regio.

Bijzonderheden

  • Gebouwnaam op de campus: Gebouw Y;
  • twee instructiebaden 25×12,5 meter en 20 x 10 meter;
  • therapiebad 15×10 meter;
  • fitnesszaal;
  • klimmuur;
  • ZAP activiteit op 15 april 2014.

Ontwerp
Broekbakema, Rotterdam

Jaar van oplevering
2014

Adres
Parallelweg 5, Zwolle

Coördinaten
52°29’59.3″N 6°04’42.0″E


Copyright 2017 Stichting ZAP
Deel dit artikel via social media: