150 jaar Stationsgebouw 16/03

‘150 jaar Stationsgebouw Zwolle’

Historische avond

150 jaar geleden, in juni 1868, werd het stationsgebouw in Zwolle, één van de vijf Nederlandse stations ‘der eerste klasse’, in gebruik genomen. Hoe belangrijk was en is Zwolle als spoorwegknooppunt? Ook nemen wij de architectuur van het gebouw onder de loep. Wat zijn de historische ontwikkelingen geweest en wat zijn de toekomstplannen?

Beeld: Aanzicht stationsgebouw Zwolle, 1908

Organisatie:

Zwols Architectuur Podium en Monumentenzorg en Archeologie gemeente Zwolle

Locatie:

Waanders In de Broeren

Aanmelden:

Via de site van Waanders.

Inloop: 19.30 uur
Aanvang lezingen: 20.00 uur
Toegang gratis, consumpties voor eigen rekening.

Over het Erfgoedplatform

Deze lezing wordt aangeboden door het Erfgoedplatform Zwolle.

Dit wordt gevormd door: Stedelijk Museum Zwolle, Historisch Centrum Overijssel, Waanders In de Broeren, Zwolse Historische Vereniging, Vereniging vrienden van de stadskern Zwolle, Zwols Architectuur Podium, Gemeente Zwolle (afdeling Archeologie en Monumentenzorg), Stichting Het Vrouwenhuis Zwolle, Stichting Stadsherstel Zwolle, Stichting Grote Kerk Zwolle en Het Oversticht.