24-06: Stadmakers komen naar Zwolle #ABZ16

Categorieën: Biënnale, Fietstochten | 0 reacties
Trefwoorden: spontane stad, Zwolle.

Link: Stadmakers

Stadsexpeditie Zwolle in beweging

Op vrijdagmiddag 24 juni 2016  komen de Nederlandse Stadmakers naar Zwolle. Aan de Blijmarkt staan dan de fietsen klaar en worden de deelnemers verdeeld over drie groepen.

De dames en heren kunnen dan kiezen uit drie fietsroutes die speciaal voor deze middag zijn samengesteld. Drie fietsroutes langs karakteristieke plekken (architectuur, stedenbouw en landschap) in Zwolle. Op plekken met een verhaal ‘Zwolle in transitie’ wordt kort uitleg gegeven over initiatief, programma, aanpak.
voorbeelden:
– Route Noord: Stinskracht, Vreugderijk, Tippe, Zwarte Water
– Route West: Spoorzone, Raumspielkunst, Campus, Ruimte voor de Rivier, Harculo
– Route Oost: Cycloon, Polymer Science Park, Stadslanderijen.

Kijk voor meer informatie over de routes en om aan te melden op stedenintransitie.nl.

Belangrijk

Wat: Fietstocht: Stadsexpeditie, Zwolle in transitie!
Wanneer: 24 juni van 13:00 – 17:00 uur.
Waar: Verzamelen bij Odeon Café Foye.
Toegang: Voor Stadmakers en voor geïnteresseerde Zwollenaren.
Aanmelden: via stedenintransitie.nl Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Stadmakers Zwolle in samenwerking met Steden in Transitie (initiatief Pakhuis de Zwijger)

Architectuur Biënnale Zwolle ’16

Op 24 en 25 juni 2016 organiseren het Zwols Architectuur Podium en Club Cele de tweede Architectuur Biënnale Zwolle. Het evenement markeert de start van een meerjarig ontwerp-experiment. Tot en met 2018 zoeken we met architecten, ontwerpers, onderzoekers, Zwollenaren en andere partners naar kansen voor een levendige en klimaatbestendige stad.