02/07/19 Van Stoel tot Stad en Panorama Zwolle

Categorieën: Actueel, Agenda
Trefwoorden: Bericht.

Van Stoel tot Stad – Van materiaalinnovatie tot stedelijke transitie

Op dinsdag 2 juli organiseert het Zwols Architectuur Podium in samenwerking met het Cibap, Windesheim, Artez ‘Van Stoel tot Stad – Van materiaalinnovatie tot stedelijke transitie’. Een expert-event over trends op het gebied van materiaalgebruik, duurzame productontwikkeling en duurzaam bouwen.

Het programma treft u onderstaand aan. Aan deelname zijn geen kosten verbonden, meld u aan via de aanmeldbutton onderaan deze pagina. Het programma start op het Cibap, Nijverheidstraat 11 te Zwolle

Panorama NL – Panorama Zwolle

Aansluitend nodigen wij u uit voor een bijzondere bijeenkomst in het kader van Panorama NL, dat deze week te zien is in Zwolle.

Wat vertelt Panorama Nederland ons over Zwolle? Kunnen we ook een Panorama Zwolle schetsen? Daarover gaan wij het met u hebben op dinsdag 2 juli 2019.

Nederland staat voor een aantal complexe vraagstukken. De klimaatverandering, de vergrijzende samenleving, de overstap naar hernieuwbare energie, het nijpende tekort aan woningen en de verduurzaming van de landbouw.

Stuk voor stuk opgaven waarvan we allemaal de gevolgen zullen ervaren, in ons landschap en in onze levensstijl.

Het College van Rijksadviseurs schetst met Panorama Nederland een optimistisch en aantrekkelijk toekomstbeeld. Past deze verbeelding ook bij Zwolle?

Ben Koopman van Taskforce Zwolle verteld ons aan de hand van dit Panorama over een uitdagende toekomstvisie op de ontwikkeling van Zwolle. Hierin bespreekt hij de thema’s transitie, verstedelijking en mobiliteit.

Zijn we ons bewust van de nodige en mogelijke transitie van Zwolle? Worden we een stad met 180.000 inwoners? Is Zwolle een provinciestad of het centrale hart van Nederland? En hoe houden we het aantrekkelijke karakter van Zwolle in stand en vullen we deze aan?

Er zijn al schetsen gemaakt van deze visie. maar misschien ziet u het anders. Deze avond start het publieke debat over deze toekomst, denkt u met ons mee?

Programma

Deel 1 

15.30 Inloop en ontvangst

16.00 Welkom
Cor de Koning (directeur onderwijs en ondernemen Cibap) en Hubald van Ark (programma circulaire economie gemeente Zwolle)

16.10 Student presentaties van Artez, Windesheim (Industrieel Product Ontwerpen en Bouwkunde) en Cibap
Duurzaamheid in materialen op Designgebied

16.30 Keynote Els Zijlstra (Creative Director MaterialDistrict)
0ver trends op materiaalgebied

17.30 Voedzame Maaltijd

18.00 Henk Snel (Senior Stedenbouwkundige gemeente Zwolle)
over stedelijke ontwikkelingen binnen Zwolle met aansluitend fieldtrip door Kamperpoort naar Grote Kerk

Locatie

Cibap, Nijverheidstraat 11 te Zwolle

Deel 2

19.00 uur Bezoek aan expo ‘Panorama Nederland’
in Grote Kerk Panorama Nederland is een toekomstperspectief voor de ruimtelijke inrichting van Nederland. Het laat zien hoe de grote maatschappelijke vraagstukken van nu de sleutel kunnen zijn voor welkome, structurele verbeteringen in de toekomst.

19.30 Lezing, dialoog en discussie ‘Panorama Zwolle’
Energietransitie vanuit Zwols perspectief.

Deze bijeenkomst wordt gehouden in het Stadhuis samen met onze medeorganisatoren

Aansluitend Borrel, verwachte eindtijd 21.30

Locatie

Academiehuis in de Grote Kerk Zwolle en Stadhuis, Grote Kerkplein 15, Zwolle

Aanmelden

Let op indien u het gehele programma wilt bijwonen dan dient u zich twee keer aan te melden ! Indien u één van de lezingen wilt bijwonen dan meld u zich daar aan.

Deel 1 Van Stoel tot Stad

Deel 2 Panorama Nederland

 


Copyright 2020 Stichting ZAP
Deel dit artikel via social media: