26/03 Lezing The Other Landscape door Elian Somers

The Other Landscape

The Other Landscape is een lezing over het utopisch stadslandschap, het landschap in het teken van architectuur, stedenbouw en ideologie. Het landschap waar toekomstdromen en denkexperimenten, politieke systemen en ideologieën, en andere geconstrueerde waarheden en werkelijkheden op worden geprojecteerd. Het landschap dat naast verwondering en dromen, verwarring en vragen oproept.
Aan de hand van fotografie, tekst, kaart- en archiefmateriaal neemt Elian Somers het publiek mee naar een serie utopische stadslandschappen – waaronder het modernistische, socialistische en neoliberale stadslandschap. In deze stadslandschappen lopen allerlei perspectieven op de waarheid, werkelijkheid en geschiedenis door elkaar.

Elian Somers (Sprang-Capelle, 1975) behaalde haar Master in architectuur aan de Technische Universiteit in Delft, en haar Master in fotografie aan de AKV St. Joost in Breda. Sinds 2007 werkt Somers aan langlopende projecten over het stedelijk landschap en de wisselwerking tussen architectuur, stedenbouw en ideologie.
Haar werk is tentoongesteld in exposities in onder andere het Stedelijk Museum Bureau Amsterdam in Amsterdam, TENT in Rotterdam, Foam in Amsterdam, en Kunsthalle Wilhelmshaven in Wilhelmshaven (DE). In 2013 is het boek Border Theories gepubliceerd, in 2017 de publicatie One and Another State of Yellow.

Programma

19.30 Inloop
20.00 Start van de lezing

Locatie

Stadkamer Zwolle, Zeven Alleetjes 1a

Parkeren naast de Stadkamer op parkeerterrein (betaald),

Aanmelden

Aanmelden via de site van de Stadkamer. Ik meld mij aan.

Er zijn geen kosten verbonden aan deze lezing

 


Copyright 2019 Stichting ZAP
Deel dit artikel via social media: