Landstede Sportcentrum

Categorieën: Architectuurgids
Trefwoorden: ontspannen, Vrolijkheid.

‘De oude opslaghal is nu het sporthart van de accommodatie, het ‘Theater van de Sport’ .

Iedereen die het Landstede Sportcentrum vanaf de grote parkeerplaats nadert ziet meteen de opvallende vliesgevel, dat een mooi kleurenspel van hellende en schuin aflopende vlakken vormt. Binnengekomen valt meteen de hoeveelheid licht en ruimte op; deze accommodatie is gemaakt om als het moet zonder problemen grote stromen bezoekers tegelijkertijd door te laten. En dat is ook nodig, bijvoorbeeld als de heren of dames van Landstede Basketbal of Landstede Volleybal hun thuiswedstrijden spelen in de centrale, grote sporthal.

Tussen 2008 en 2010 is het voormalige magazijn van het ‘Rijksinkoopbureau Overijssel’ in Zwolle gerenoveerd tot het Landstede Sportcentrum. De enorme ruimte van ruim 5000 vierkante meter is verbouwd van magazijn tot sportcentrum. Om open ruimtes te creëren moesten een aantal steunpilaren eruit en werd er een staalconstructie op het dak aangebracht.

Bijzonderheden

  • De sportvloer is 2 m1 beneden vloerpeil aangebracht;
  • 1200 zitplaatsen op bioscoopstoelen;
  • Bij alle activiteiten is een koppeling met onderwijs het doel;
  • ZAP activiteit op 10 mei 2011.

Ontwerp

Wind Architecten Adviseurs, Drachten.

Jaar van oplevering

2010.

Adres

Landstede Sportcentrum, Hogeland 10, 8024 AZ Zwolle

Coördinaten

52°31’15.3″N+6°07’27.7″E


Copyright 2017 Stichting ZAP
Deel dit artikel via social media: