Expositie ‘De Zwolse Watertafel’

Foto’s: expositie in de Stelling

Boven in gebouw De Stelling op het Kraanbolwerk

De biënnale is een pleidooi voor het het toelaten van het (ontwerp) experiment in de stad, …een levend laboratorium waarin we al doende leren en bereid zijn te vernieuwen. George Brugmans, directeur van de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam, verwoordde het als volgt: “De biënnale is een veilige plek om gevaarlijk te denken!”

Expositie over de Biënnale

Op deze prachtige plek in De Stelling op het Kraanbolwerk is een expositie ingericht over de resultaten van deze Biënnale. De expositie laat het werk zien van een groep Zwolse architecten en theatermakers die de afgelopen 4 maanden aan het werk zijn gegaan met het onderwerp ‘Zwolle en het water’. De expositie toont de fascinatie en inspiratie met het water.

De Zwolse Watertafel

‘De Zwolse Watertafel’ laat via 12 iconen zien hoe onze stad gevormd is door water en op welke manier, waar en hoe er in de toekomst mee ontworpen kan worden. De ontwerpers en theatermakers zijn het experiment aangegaan en laten zien dat dit een belevenis kan zijn!

Belangrijk

Wat: Expositie over de Biënnale en ‘De Zwolse Watertafel’
Wanneer: 25 juni van 10:00 uur tot 17:00 uur
Waar: Gebouw De Stelling op het Kraanbolwerk, ingang Thorbeckegracht.
Extra: Bijzondere plek met prachtig uitzicht op de stad.
Toegang: Vrij, u wordt begeleid naar de expositieruimte.

ZAP in samenwerking met Club Cele, Zwolse Architecten, de Creatieve Coörperatie, Ruimtetuig, Het Oversticht.

Architectuur Biënnale Zwolle ’16

Op 24 en 25 juni 2016 organiseren het Zwols Architectuur Podium en Club Cele de tweede Architectuur Biënnale Zwolle. Het evenement markeert de start van een meerjarig ontwerp-experiment. Tot en met 2018 zoeken we met architecten, ontwerpers, onderzoekers, Zwollenaren en andere partners naar kansen voor een levendige en klimaatbestendige stad.

Ontdek alle activiteiten op 24 en 25 juni >> www.architectuurbiennalezwolle.nl