06.04.2020 Building the Future 2

Categorieën: Actueel, Agenda, Lezingen
Trefwoorden: Bericht.

Zwolle Symposium Building The Future 2 [update maart 2020]

Zet 23 septemberl 2020 van 13.00 – 17.30 alvast in uw agenda !

  • Keynote speech door generaal b.d. Tom Middendorp
  • In discussie met inspirerende sprekers over circulair bouwen
  • Unieke Masterclasses met vernieuwende ideeën

Kunnen we een antwoord geven op de actuele problemen in de bouw? Is het mogelijk een gebouw te ontwerpen en te beheren waarvan alle materialen zijn hergebruikt en het bouwproces energieneutraal is? Allemaal vragen waarop circulair denken het antwoord lijkt te zijn.

Op 6 april organiseert de opleiding Bouwkunde van Windesheim Zwolle samen met Bouwend Nederland, het Zwols Architectuur Podium en Techniek Nederland het symposium Building the Future 2. Op deze dag willen we graag actuele kennis met u delen, verschillende inzichten bespreken en samenwerken.

Inspirerende sprekers
Tijdens het symposium komen een aantal inspirerende sprekers aan het woord en worden bijzondere masterclasses gegeven. Keynote-speaker is generaal b.d. Tom Middendorp. Zijn achtergrond is bouwkundig ingenieur. Hij was als voormalige commandant der strijdkrachten de hoogste militair van ons land en zet zich nu in op nationaal en Europees niveau op de thema’s klimaatverandering, veiligheid en verduurzaming/energietransitie. Dit doet hij vanuit een praktische instelling die voortkomt uit een militair strategische manier van denken en plannen.

Daarnaast komen diverse sprekers aan bod. Architect Hans Hamming geeft actuele voorbeelden van circulariteit in de bouwpraktijk. Daan Josee houdt een pleidooi voor een bredere kijk op de functie en stofwisseling van gebouw en stad. Hoogleraar David Smeulders (TU Eindhoven) geeft informatie over de energietransitie in Nederland en de Europese Unie.

Forest Living, het bedrijf van twee oud studenten Windesheim, startte met de ontwikkeling van een nieuw bouwsysteem, met als doel CO2-neutraal te zijn. Zij geven een Masterclass.

Verder presenteren enkele studenten Bouwkunde hun innovatieve ideeën voor de bouw. De dag wordt afgesloten met een kort en krachtig debat tussen enkele sprekers.

Programma

Het definitieve programma en de mogelijkheid om aan te melden volgt in augustus.

 


Copyright 2020 Stichting ZAP
Deel dit artikel via social media: