Kick-Off ABZ18 6 Juli

Categorieën: ABZ18, Wandelingen
Trefwoorden: Bericht, Binnenstad, geschiedenis.

Officiële Kick-off van de ABZ 2018

De stad Zwolle staat voor een aantal grote opgaves de komende jaren op de schaal van het huis, de buurt en de hele stad. Voor oplossingen die zowel realistisch als verleidelijk zijn, is verbeeldings- en ontwerpkracht nodig!

Jeroen Everaert, oprichter van Enter The Mothership en nauw betrokken bij de ‘Hoorn des Overvloeds’ in de Rotterdamse Markthal, geeft in het kader van/als kick-off voor ABZ18  een inspiratiesessie hoe je dit organiseert en krachtig inzet! Hij wordt hierbij vergezeld door 3 oud-studenten van Hogeschool Windesheim die nu enige jaren bij aansprekende architectenbureaus hebben gewerkt. Wat fascineert en motiveert hen?

Na deze boeiende avond is er ruim de tijd voor gezellig napraten en zorgt DJ Soulclap voor de goede (dans)sfeer.

Direct kaarten reserveren

Jeroen Everaert [Mothership]
Bekijk hier zijn projecten.

Drie oud-studenten van Hogeschool Windesheim.
Rik Lambers [MVRDV]
Kunnen we architectuur minder arbitrair maken? Minder ‘design’ maar meer als een reflectie van bijv. data, menselijke wensen, economie etc. Architectuur als spiegel van de samenleving en/of toekomst. Hier is een sterke link te maken met zijn dagelijkse werk bij MVRDV. De traditie van data-scapes, Vertical Village en Pig-City.

Amber Peters [Res & Smit, projectmanager/ junior ontwikkelaar, studeert nu af bij Rotterdamse Academie van Bouwkunst]
architectuur en technische sociologie:
de ontwikkeling van de mens loopt gemiddeld 7 jaar achter op de technologische ontwikkeling. Hoe gaan we met ruimtes om in een wereld waarbij de techniek en virtual space steeds meer belangrijk wordt

Umut Türkmen [KCAP Architects & Planners, doet nu Stedenbouw en Architectuur op RAvB]
hoe kan de architectuur en stedenbouw er over 50 jaar uitzien:
er zijn andere manieren  om naar architectuur en stedenbouw te kijken waardoor nieuwe waarde modellen kunnen ontstaan.

Moderator: Joep van der Heijden

Organisatie: De ABZ18 is een samenwerking van het Zwols Architectuur Podium, Club Cele en het Zwols architecten collectief

Locatie:

Odeon Zwolle, Dommerholtzaal Blijmarkt 25

Tijd:

Aanmelden:

Via site Zwolse Theaters gratis uw kaarten reserveren.

Zie de site van Zwolse Theater