programma 6 Juli

Tijd: hele dag
Locatie: binnenstad
Info: plattegrond

Architectuur in het nauw, diverse stegen in de binnenstad zijn bewerkt tot architectonische objecten.

Materia

Tijd: 10.00-13.00
Locatie: Cibap Ontwerpfabriek
Aanvullende info klik hier
Info Materia website: Materia

Tijdens de Architectuur Biënnale wordt er een te speeddate georganiseerd tussen (Zwolse) architecten en ontwerpers uit Zwolle en omgeving en studenten van Windesheim en Cibap.

Keynote speakers over toepassing nieuwe materialen en technieken in de architectuur met aansluitend ontwerpatelier met studenten en professionals.

Interactieve inspiratiesessie over verbetering van winkelgevels in de binnenstad en oprichting van een stimulerend gevelfonds.

Tijd: 10.00-12.00
Locatie: Het Oversticht (Aan de Stadsmuur 79-83)
Aanvullende info klik hier.

Praktische inspirerende sessie

In deze sessie gaan we met verschillende belanghebbenden in op de vraag hoe we de kwaliteit van de panden in de binnenstad een kwaliteitsimpuls kunnen geven door middel van een gevelfonds met als doel de verborgen schoonheid en historische waarde over te brengen op het publiek. Na een praktische inleiding over hoe een gevelfonds zou kunnen werken laat architect Pieter Diks zien wat dit kan betekenen voor de Zwolse binnenstad. Daarna gaan de deelnemers zelf met elkaar in gesprek over de randvoorwaarden en de succesfactoren van een gevelfonds voor de Zwolse binnenstad.

Stadkamer, onthulling architectuur plaquette

Tijd: 16.00-17.30
Locatie: Stadkamer
Info: Stadkamer

Keynote speakers over de geslaagde transformatie van een kantoorgebouw naar Stadkamer met aansluitend onthulling Architectuur Plaquette

Architectuurtheater, De Oversteeg

Tijd: 20.00-21.30
Locatie: Onder de Sassenpoort
Info: TIZ

Laat u verrassen door Theater Initiatief Zwolle i.s.m. Brassband David.

Tableau Vivant, Het Vrouwenhuis

Tijd: 14.00-22.30
Locatie: Korte Kamperstraat
Info: Het Vrouwenhuis

Figuranten uit 4 eeuwen.

Kick-off Architectuur Biënnale Zwolle 2018

Tijd: 20.00-22.00
Locatie: Odeon
Info: Odeon/ Club Cele

De stad Zwolle staat voor een aantal grote opgaves de komende jaren op de schaal van het huis, de buurt en de hele stad. Voor oplossingen die zowel realistisch als verleidelijk zijn, is verbeeldings- en ontwerpkracht nodig!

Jeroen Everaert, oprichter van Enter The Mothership en nauw betrokken bij de ‘Hoorn des Overvloeds’ in de Rotterdamse Markthal, geeft in het kader van/als kick-off voor ABZ18  een inspiratiesessiehoe je dit organiseert en krachtig inzet! Hij wordt hierbij vergezeld door 3 ex-studenten van Hogeschool Windesheim die nu enige jaren bij aansprekende architectenbureaus hebben gewerkt. Wat fascineert en motiveert hen?

Na deze boeiende avond is er ruim de tijd voor gezellig napraten en zorgt DJ Soulclap voor de goede (dans)sfeer.

Aanvullende info en aanmelden

Programma per dag